Ide tartozik minden olyan Önkormányzat-, cég-, szövetség-, vállalkozás, és személy, aki valamilyen módon bizonyos feladatokat lát el az esküvőtökkel kapcsolatban. Akár előtte-, közben, vagy utána.

FONTOS INFORMÁCIÓ, hogy az esküvőn közvetlenül résztvevő szolgáltatók

  • ceremóniamester/vőfély,
  • zenekar/zenész/dj,
  • fotós/videós,

akik jelen vannak az eseményeken ugyanúgy az esküvő szerves részeit alkotják. Számolni kell velük az ültetési rendnél, a vacsora megrendelésénél és esetlegesen az elszállásolásoknál is. Ez a későbbi nézeteltérések miatt fontos. Több szolgáltatótól is kérjetek árajánlatot!

Ne kifejezetten az ár miatt döntsetek!

 

“Olcsó húsnak

híg a leve”

 

Ugyanakkor vigyázzatok az elrugaszkodott árral dolgozó szolgáltatóktól is!
A komoly szolgáltatóknak van saját honlapja, Facebook, Instagram profilja, vagy YouTube csatornája. Nézzétek meg, járjatok utána és ha tetszik amit kínál, akkor kérjetek tőle árajánlatot.

 

Anyakönyvi Hivatal.
Nagyvárosokban és megyeszékhelyeken a nyári hónapokat már az esküvő előtt legalább egy évvel lekötik a párok. Szoros időbeosztással dolgoznak. Általában maximum 10-15 percet szánnak rátok a Nagy napon. Ettől függetlenül /külön díjazásért/ természetesen hosszabb szertartásra is van lehetőség. Minden esetben egyeztessetek. Egyre gyakoribb a “kihelyezett” polgári szertartás. A helyi Anyakönyvi Hivatal munkatársa a vacsora helyszínén, vagy kerthelyiségében ad össze benneteket. Praktikus megoldás, mert egy úttal kevesebb és nem kell adott esetben a belvárosban parkolóhelyeket keresgélni. Megkönnyíti a napot.

 

Templom.
Itt is érdemes előre gondolkodnotok. Természetesen itt hosszabbak a szertartások. 30-60 perc. Igény szerint kérhettek misét is, amit majd a helyszínen az első találkozásnál kell egyeztetnetek. A rizs-, és sziromszórást, illetve a templom díszítését is itt kell megbeszélni. Vannak templomok, ahol /a futószalag effektus miatt/ nem engedélyezik az ilyesmit.


Dekoráció.
Minden ami azért kell, hogy az általatok kiválasztott, /vagy a “dekorosok” által javasolt/ színvilággal passzoljon. Szalvétától kezdve, a székszoknyán át a terem teljes feldíszítéséig. Vannak olyan cégek akik az esküvői meghívót, ültetőkártyákat, virágokat és a dekorációt is egyben, ugyanazzal a színvilággal meg tudják oldani. De lehet külön-külön is találni ezekre profi szolgáltatókat.


Virág.
Fontos az évszakhoz megfelelően alkalmazkodó virágból kérni az esküvői csokrot. A jó virágosok segítenek a döntésben. A rosszaknál sajnos délutánra elhervad a csokor /volt már rá példa/. Dobócsokor, autódísz, asztalokra virág, szülőköszöntő csokrok, kitűzők.


Nyomda.
Esküvői meghívó, ültetési rend, ültetőkártya, menü kártya A meghívónak ugyanolyan /vagy legalábbis hasonló/ hangulatúnak, színhőmérsékletűnek kell lennie, mint a dekorációnak. A meghívókat időben vigyétek el a vendégeknek, személyesen. /Külföldi vendégek esetén megengedett a postai úton való meghívás/.


Étterem.
Fontos a finom étel, a jó megközelíthetőség, a plusz szolgáltatások, a parkolási lehetőség, és a későbbi szálláshelyek megléte, vagy esetleg azok közelsége a vacsora helyszínéhez. A legtöbb étteremben van “kóstolási lehetőség” a különböző esküvői menük ételeiből. Használjátok ki.

Akiket bátran ajánlok:

Győr:
Achilles Park
Carmen Étterem
Eto Park Hotel
Hotel Famulus
Hotel Konferencia
Kristály Étterem
Panoráma Birtok
Zöldfa Étterem

Babos Major, Halászi
Betekints Hotel, Veszprém
Bock Óbör Étterem, Villány
Culin Art, Ravazd
Dombi és Fiai Vendéglő, Tényő
Grill Étterem, Tata
Hotel Astoria, Balatonfüred
Hotel Kikelet, Pécs
Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó
Sokoró Fogadó, Sokorópátka
Tercia Étterem, Fertőendréd
Tercia Étterem, Sopron


Torta-sütemény.
Nem voltam még olyan esküvőn, ahol elfogyott volna a torta, sütemény, aprósütemény, vagy a sós sütemény. MINDIG sokkal többet rendelnek a párok, mint amennyi igazából kellene. Figyeljetek oda.

Akiket bátran ajánlok:

Kálvária Cukrászda /Győr/
Torta és Karamell /Győr/

 

Tánctanár:
A vőlegények egyik “nagy kedvence” a nyitótánc, és a gyertyafénykeringő (ha van).
Sok pár a YouTube-ról néz, “másol” le nyitótáncokat. Ez szuper, csak nem lesz egyedi, nem Rólatok fog szólni. És szerintem nem jó, ha Ti is beálltok ebbe a sorba.
Próbáljatok meg felvenni kapcsolatot tánctanárral. Így biztos személyesebb lesz a nyitótánc és valóban benne lesz a “munkátok”.

 

Fotós.
Minden esetben nézzétek meg az eddigi munkáit. Aztán a képek önmagukért beszélnek. Van olyan fotós, aki a jó pillanatot kapja el, van aki a legmegfelelőbbet és van aki egyiket sem…csak kattint. Aztán persze sok utómunkával jól néznek ki a képek, de kérdés, hogy a pillanat rajta van-e?

Akiket bátran ajánlok:

AnRe Media
Bártfay Dávid
Finta Edina
Sieber Design
Gyöngyösi Zoltán
Gyöngyösi Zsolt
Molnár Studio
Moór Dávid
Orosz Sándor
Shine Art Studio
Szalay Mona
Szegfi Róbert
Tálos Sarolta
Vajkó László
Városi Tamás


Videós.

Sok-sok óra anyagot felvesz, hogy aztán készítsen belőle egy 15-30 perces filmet. Amit aztán jó ha egyszer megnéztek majd egyszer…valamikor. Van aki már stadicam kamerával dolgozik /amiket a nagy filmekhez is használnak/, tökéletes, zaj és rezgésmentes felvételeket készít…a kamera. De kérdéses, hogy az operatőr jó dolgokat rögzít-e. És van, aki még egy bőrönd nagyságú kamerát tart a vállán… Kérjetek referenciaanyagot.

Akiket bátran ajánlok:

Berta Zsolt
EuDigit Studio
Farkas Levente
Láng Péter


Zenekar/zenész/Dj.

Sokan felteszik nekem a kérdést, hogy melyik legyen? Sajnos én nem dönthetem el helyettetek, /hogyan is tenném/ viszont rengeteg jó tanácsot adhatok.

Elsősorban függ a Ti zenei ízlésetektől. Minden esetben egyeztessetek az általatok kiválasztott zenei szolgáltatóval! Írjatok előre “feketelistát” /amit végképp nem szeretnétek hallani/ és “kívánságlistát” /ami kedvenc, vagy mindenképpen legyen/.
Egyre gyakrabban hallom a pároktól, hogy nem akarnak kifejezetten mulatós zenét, legfeljebb a Menyasszony/Menyecsketáncnál, vagy még ott sem. Volt már rá példa. Ízlések és pofonok.

Fontos, hogy az adott zenei szolgáltató milyen “ridert” igényel és ígér. Hang-, fény-, színpadtechnika-, technikai személyzet, géppark, stb.


Zenész.
Olcsóbb, mivel jó esetben csak egy személyt kell kifizetni. Személy szerint tartok azoktól a zenészektől, akik egy előre kreált, vagy letöltött MIDI-s alapra így, vagy úgy ráénekelnek és közben bőszen nyomkodják a szintetizátor billentyűit. Számomra hiteltelen. Szerencsére találkoztam már profi zenészekkell, akik egyedül is hihetetlen nagy bulit csináltak… sajnos ritka.

Akiket bátran ajánlok:

Buga László
Szilasi Lajos
Tóth Ferenc


Zenekar.
Kicsit drágább, mivel minden zenekari tagot megillet a fizetség, ami természetes. Teltebb-, sokszor az eredeti előadóhoz hasonlító hangzás. Nagyobb az esélye, hogy ahogy múlik az idő, egyre kevesebb hangszert hallunk. Nem azért, mert a fülünk “tele lett” a zenével, hanem azért, mert közben 1-1 pohárka alkohol is lecsúszott a tagok torkán. Szívük joga. Ezt lehetetlen ellenőrizni. Nagyon sok jó zenekar van országos szinten. Találkoztam már elképesztően profi zenekarral is. Zenekar/zenész 2 dal között olykor indokolatlanul tart sok- sok másodperces szünetet, amíg megbeszélik a következő dalt, vagy éppen lapoznak a szövegkönyvben. Az addig táncoló vendég pedig ezidő alatt inkább leül.

Általában a zenét szolgáltatók honlapján belehallgathatsz az általuk előadott dalokba. Ez jó, ugyanakkor kicsit veszélyes is, mert egy stúdiófelvétel lehet elképesztően jó /sok-sok óra munkával/ de az esküvőn nyoma sincs a profizmusnak. A legjobb, ha meghallgatod őket élőben zenélni. Sok zenekar/zenész játszik esküvőkön kívül is, ahová bármikor elmehettek, meghallgathatjátok őket. Megnézhetitek milyen hangulatú bulikat csinálnak, hogyan “bánnak” a közönséggel. Illetve személyesen is találkozhattok velük.

Akiket bátran ajánlok:

Grff Zenekar
Pesty Party Show Band
Trend Zenekar


Dj.
Nem szabad megijedni! A dj. rövidítés jelentése: Disc jockey /lemezlovas/ Egyre gyakrabban alkalmazzák az esküvőkön. Ne a nagy hazai klubok house zenéire gondolj. Bár már volt rá példa /kérésre/. Egy jó lemezlovas cd táskájában, vagy a pendrive-ján az eredeti előadók felvételeinek ezrei sorakoznak fel a jó hangulat reményében. Jó esetben egymásra keveri a dalokat és ez nagyon jó hangulatot teremt. Egyre több esküvői dj. tűnik fel.

Akiket bátran ajánlok:

Dj. Lazy
Dj. Morpheus
Dj. Rnő

 

Olvastátok már az ide kapcsolódó jegyzetemet?

Hogyan szúrjátok ki a “Megbízhatatlan és komolytalan szolgáltatók“-at?

Venczel-Kovács Zoltán

 

Esküvői Ceremóniamester, színész, énekes.

 

Önállóan dolgozom 2009 óta. Ötleteimmel és kreativitásommal már több, mint hatvan párnak segítettem a Nagy nap megtervezésében és lebonyolításában. Munkám célja, hogy az esküvőtök ne egy végigizgult nap legyen, hanem az eddigi közös életetek legszebb, és egyben legemlékezetesebb napja.

Szeretnétek, hogy

úgy sikerüljön a Nagy nap,

ahogyan azt megálmodtátok és elterveztétek?

Ne bízzátok a véletlenre. Bízzátok profira.

 

Szeretnétek, hogy
úgy sikerüljön
a Nagy nap,
ahogyan azt megálmodtátok
és elterveztétek?
Ne bízzátok a véletlenre.
Bízzátok profira.

 

Kapcsolat

 

Venczel-Kovács Zoltán

Ceremóniamester

árajánlat kéréshez kérlek töltsd ki az űrlapot.

Adatvédelem /GDPR/ *:

7 + 7 =

Az "ELKÜLD" gombra kattintva elfogadod, hogy a továbbiakban emailt küldjek Neked a vkovacszoltan@gmail.com email címről. Adataidat bizalmasan kezelem és nem adom tovább harmadik fél részére. Kérlek olvasd el az Adatvédelmi Szabályzatot!

%d blogger ezt szereti: